Igazi zsibvásár. Egy hamisítatlan Körösfői sátras lakodalom, ahol csak a szűk cálád jelenik meg, és a legendás Fekete-tavi kirakodóvásár szolid ötvözete, fűszerezve a Macskajaj c. zseniális alkotás életérzésével. Mindez indiai módra. Igazából nem lehet leírni, ezt tényleg látni, hallani és szagolni kell!

 

 

 

Az autentikus indiai zene üvölt mindenhonnan, a putriszag (ami nem az indiaiak saját szaga, hanem inkább a rohadó szemétszigeteké, amik sűrűn behálózzák Kisindia negyedének egészét) keveredik a szokásosnál is több parfüm és füstölő szaggal, valamint a túlfűszerezett ételszag, ami a szokásosnál is nagyobb mennyiségben készül most. Mindennel együtt egy furcsán és ijesztően bámulatos világ ez.

A főutca üzleteinek ágazatonkénti megoszlása például egészen hihetetlen. Hetven százalék ékszerüzlet, ennek 95%-ában semmi mást nem kapni, csak aranyat. Hajszálvékony deréklánctól a "Jimmy-keresztes", újszülött-kar-vastagságú nyakláncon át, a tényleg ízléses fülbevalóig (ilyenből van a legkevesebb) akármit megkapsz, és ha elég ügyes alkusz vagy nem is jársz rosszul. Az üzletek többi részének legagyobb hányada élelmiszer, valamilyen kajálda (persze főleg hindu), illetve ruházati szaküzlet. Ez utóbbiak árain érdemes elgondolkodni egy kicsit. Festett pamut póló nyomott mintával (nem szép, nem túl jó minőségű, de legalább Guci, esetleg Ugo Boss, de Armany is akad!!!) 5 for S$2, annyit jelent 2 dollárért (280HUF) ötöt. Ha csak a megvarrásukhoz minimálisan kellő cérna mennyiségét nézem is veszteséges a buli. És ebből az árból még lehet alkudni!!!!!!! Csak azt kell végiggondolni, hogy érdemes-e. A fennmaradó alig egy százalékot pedig egyetlen gumis (ahol a lyukas bicikli-, motorkerékpár-, és autogumikat javítják) jelenti. Szépen elbújva két fényesen csillogó-villogó aranybolt között. Romantikusan szomorú látvány. A "kirakatban" egy 128 éves öntöttvas kád, aminek már hiányzik az egyik lába. Benne, a sok javított portéka meozásától, fekete víz, a szélén pedig egy 70+ éves bácsika ücsörög és várja a kuncsaftokat. Pont olyan, mint Ismailia "üzleti negyede", csak ott kipufogó árusok standjai váltották egymást a teázókkal.

 

 

 

vissza a Kedvcsinálóhoz


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szingapur.blog.hu/api/trackback/id/tr96777951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jbrigi 2008.12.20. 08:59:09

ezt a vásárt én is megnéztem volna:)))
süti beállítások módosítása